Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ο Καραμανλής που θέλουμε

Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας έρχεται σε ΚΕ ΟΝΝΕΔ, λίγα πράγματα μένουν να σχολιάσεις για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ανώτατου αυτού οργάνου της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Καραμανλής ήταν αυτός που θέλαμε να δούμε. Κυρίως ήταν αυτός που θέλαμε να ακούσουμε. Να τον ακούσουμε για αυτά που λέει, αλλά και για τον τρόπο που τα λέει. Ήταν ο Καραμανλής που ξέρουμε.
Το πιο σημαντικό από αυτήν την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ όμως ήταν πως "βρήκε τη φόρμα του", την πιο δύσκολη στιγμή. Όταν δηλαδή όλοι οι Έλληνες περιμένουν κάτι περισσότερο από αυτόν που αδιαμφισβήτητα στηρίζουν για πρωθυπουργό, ακόμη και αν δεν τον ψηφίζουν. Με στοχευμένες ενέργειες σε κομματικά όργανα, όπως είναι οι ΚΕ του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, έδωσε ξεκάθαρα μηνύματα μέσα και έξω από το κόμμα και την κυβέρνηση.
Είναι ο αρχηγός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της κυβέρνησης.
Όσο για αυτούς που θέλουν να εξανεμίσουν το κεφάλαιο Καραμανλής για προσωπικές επιδιώξεις, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Με λόγο που έχει απήχηση και στην κοινωνία, έδειξε πως είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Παρά τη διεθνή κρίση, παρά τις εγχώριες δυσκολίες, ανέλαβε πριν τεσσεράμιση χρόνια τη δέσμευση να μην υποταχθεί σε συμφέροντα και προβλήματα, υπαρκτά ή κατασκευασμένα.
Και αυτοί που χάρηκαν με τις δημοσκοπήσεις, ας τις ξαναρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά. Ο Καραμανλής είναι-και αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε όλες τις μετρήσεις-ο μόνος αξιόπιστος μηχανοδηγός στο δύσκολο ταξίδι της νέας εποχής. Και αυτός είναι που θα συμπαρασύρει το-δυσκίνητο είναι αλήθεια τελευταία- τρένο που λέγεται Νέα Δημοκρατία, σε μια νέα εκλογική νίκη, όποτε και αν δοθεί η μάχη των επόμενων εκλογών, όποιο και αν είναι το πεδίο της αντιπαράθεσης. Αυτό το εγγυάται πάνω από όλα η επιμονή του πρωθυπουργού για μεταρυθμίσεις, αλλά κυρίως η απόφασή του να μην υποκύψει σε συμφέροντα, εν ελλάδι ή υπερατλαντικά.
Κάτι μου λέει πως ο Καραμανλής έχει πολλούς κρυμένους άσους στο μανίκι του. Κάτι μου λέει πως δε θα διστάσει σε αυτόν τον κύκλο του πολιτικού σκηνικού να κινηθεί με εκπλήξεις και ανατροπές στον τρόπο χειρισμού των θεμάτων. Και νομίζω πως κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις απο τον πρωθυπουργό τις χρειάζεται η βάση του κόμματος, αλλά και όλοι αυτοί που πιστεύουν στον Κώστα Καραμανλή.
Σε αυτήν τη νέα εποχή, κάτι μου λέει πως ο Καραμανλής θα επιλέξει να έχει δίπλα του νέα πρόσωπα, με φρέσκες ιδέες και πάνω από όλα...με ιδέες! Αυτό θεωρώ πως σηματοδοτεί άλλωστε και η απόφασή του να έρθει και να μιλήσει στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, μπροστά στο κοινό που ξέρει πως τον στηρίζε, τον στηρίζει και θα τον στηρίζει χωρίς να ζητάει μέχρι σήμερα ανταλλάγματα, περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του. Λέτε να ήρθε η σειρά του;
Όπως και να έχει, οι ΟΝΝΕΔίτες θα τον στηρίζουμε από όποια θέση και αν μας ζητηθεί να το κάνουμε.
Γιατί απλώς...ο Καραμανλής των τελευταίων ημερών, είναι ο Καραμανλής που θέλουμε!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Karamanlis pou kseroume, pou theloume kai pou xreiazomaste! Kai mazi m'auton xreiazomaste kai neous anthropous me freskies idees, pou exoun akomi ideodi, pou exoun akomi pisti kai empistosuni stous thesmous kai sebasmo stis ierarxies. Opos episis xreiazomaste, perissotero apo pote, na akrotiriasoume ta sapismena meli tou somatos tis Neas Dimokratias pou parasitoun se baros oxi apla tou kommatos alla tis patridas. Parasita den uparxoun monaxa sti ND, uparxoun pantou. Kai einai oloi autoi pou exoun biasei ti xora kai to sustima toso poli pou de mporoun pia na anagnorisoun kamia aksia, se kanenan. Ki eno de thelo na pistepso pos apoteloun tin pleiopsifia, to klima apaksiosis pou skopimos kalliergoun dustuxos molunei oxi mono tous upoloipous politikous alla kai tous aplous polites. De tha mporousa na sumfoniso perissotero mazi sou pos einai pia ora na anoiksei o dromos se neous anthropous, oso akoma to leei h psuxi tous. Kai o Karamanlis einai autos pou mporei na arpaksei to tsekouri kai na katharisei ti ND!

doxale είπε...

Σε ευχαριστώ κατ' αρχάς που επισκέφθηκες το blog μου και άφησες και το μήνυμά σου. Θα ήθελα να ξέρω και το όνομά σου, αν φυσικά το θέλεις κι εσύ. Φίλος, γνωστός, άγνωστος, ελπίζω μέσα και από αυτό το βήμα να έρθουμε ακόμη πιο κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου ότι σαπισμένα μέλη υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, που άλλωστε είναι και ένας καθρέφτης της κοινωνίας. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Σαφώς και δεν είναι η πλειοψηφία. Δίνουν όμως το δικαίωμα σε ΜΜΕ και άλλα συμφέροντα να δημιουργούν κλίμα απαξίωσης, να προβάλλουν τη σκανδαλολογία και τα αρνητικά πρότυπα. Χρόνο με το χρόνο, δημιουργούν τεχνητό κλίμα έντασης, αφήνοντας υπονοούμενα για την ανάγκη δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών, με παλιά βέβαια και σίγουρα, εγγυημένα, δοκιμασμένα από τους ίδιους, συστατικά. Κάθε σύστημα, κάθε συμφέρον, ένα πράγμα φοβάται...το νέο που δεν είναι ελεγχόμενο και που μπορεί να τους χαλάσει τη σούπα. Από τοπικό έως εθνικό επίπεδο. Από μεγάλα κόμματα μέχρι συνεταιρισμούς και συμβούλια πολυκατοικιών.
Πιστεύω στον Καραμανλή. Πιστεύω πως το πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται Κώστας Καραμανλής έχει πολλά να δώσει και μέσα σε αυτά και η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, με πρόσωπα και πολιτικές.

Ανώνυμος είπε...

Θα 'περνάω' καμιά βόλτα από το Μικρό Καφέ σου και θα σε διαβάζω όποτε ο χρόνος το επιτρέπει (και θα σχολιάζω 'επώνυμα'). Περισσότερα σε κάποιο πραγματικό καφέ, στην Ελλάδα όταν έρθω ;)
Καλό Blogging!
*Β.Καλογήρου*